22. velj 2016.

OSVOJIO SIMPATIJE CIJELOG BALKANA: Znate li ko je zapravo Nusret Orovčanin? /VIDEO/


Iako je televizijski program preplavljena emisijama koje biraju talentovane pjevače, jedan show je pridobio pažnju i simpatije velikog broja gledalaca.

Naime, emisija “Nikad nije kasno” nije show koji traži mlade talente, nego nadarene pjevače u zrelijim godinama, koji iz nekih razloga nisu uspjeli ostvariti muzičku karijeru.

Svaki učesnik ima svoju životnu priču i razloge zašto je otišao drugim putem, a zapostavio svoj pjevački talenat, ali jedan od njih je svojom iskrenošću, dobrotom i mudrim odgovorima osvojio cijeli region.

Iako nije završio školu i cijeli život je proveo na selu, u kojem sada ima samo 20 kuća, Nusret Orovčanin je svojom iskrenošću, mudrim odgovorima, talentom, ali i smislom za humor osvojio i publiku i žiri.

Nusret Orovčanin (54) živi u okolini Novog Pazara, u Sandžaku. Kako sam kaže, nikad nije išao nigdje, cijeli život proveo je na Pešteru. Potiče iz siromašne porodice, a ima dva brata i tri sestre. Njegovi roditelji nisu imali novaca da školuju djecu, mada on nije ni želio pjevati, više je volio sport. Bavi se poljoprivredom i stočarstvom, i tako je i počeo pjevati.

Kako sam kaže, dosadno je, pa se tako zabavljao, da brže prođe vrijeme. Naučio je pjevati uz radio, a u emisiji “Nikad nije kasno” je prvi put zapjevao uz muzičku pratnju.

Nusret. kao najstariji sin, ostao je u selu, kako bi se njegova dva brata i tri sestre mogli školovati. Na pitanje kakav je život na selu, Nusret kaže:

– Kad je čovjek zdrav, svugdje je lijepo.

Zanimljiv odgovor dao je Nusret na pitanje da li mu je žao što je ostao na selu i nije završio školu:

– Nije mi žao. Mnogi ljudi završili su školu, pa su propali.

Kaže da mu je najveći uspjeh to što se oženio i što ima porodicu. Po njegovim riječima, u njegovoj porodici vlada demokratija, pa su kod kuće glasali kako bi odlučili treba li on doći u emisiju “Nikad nije kasno”. Tvrdi da mu je supruga opozicija, jer je glasala protiv. U šali kaže da je supruga čula kako je jedna učesnica showa ostavila muža da bi pjevala, pa se sad i ona boji da je Nusret ne ostavi.

Nusret je svojim čistim srcem osvojio cijeli region, a kako kaže jedan od komentara – više možeš naučiti od nepismenog mudraca nego od pismene budale. IZVOR: Doznajemo.com/Z.D.

UKOLIKO GLEDATE OVU VJEST PODJELITE !