18. tra 2016.

Adnan Ćatić nakon „afere doping“: Dokazat ću svoju nevinost!




Adnan Ćatić, alijas Felix Sturm, oglasio se na svojoj Facebook stranici nakon optužbi da je bio dopingovan tokom meča protiv Fedora Chudinova kada je osvojio petu titulu prvaka u super-srednoj kategoriji po WBO verziji.

-Otkriven Hydro-HY stanozolol! Supstanca koja se koristi za bildanje mišića i dobitak težine. Trebalo je više od osam sedmica da me informišu da sam bio pozitivan na testu. Obično to ne traje više od dvije do tri sedmice - napisao je Ćatić.

Zapitao se kako da je Lucas Brown, koji se borio protiv Ruslana Chagajeva 6. marta svoje rezultate dobio nakon dvije sedmice, a pokazalo se da je bio pozitivan.

-Kada sam ja u pitanju, analiza je trajala četiri sedmice duže nego inače, dok se nije pokazalo da sam pozitivan!? U karijeri sa uradio više od 100 doping testova krvi i urina i svaki je bio negativan. Mnogi testovi bili su nenajavljeni - napisao je on.

Kazao je da će uraditi sve da dokaže svoju nevinost.

-Kada se sve smiri, dobit ćete detaljni izvještaj na mojoj stranici. Kada budem imao nove informacije, objavit ću ih na ovoj stranici - poručio je prvak svijeta.IZVOR:expressmag.ba



UKOLIKO GLEDATE OVU VIJEST PODJELITE !