22. tra 2016.

Kriminolog: Ubica je bio zaljubljen u Jelenu !

Činjenica je da se prvi tragovi nalaze poslije nekoliko dana, i to tragovi koji ne znače mnogo. Patika, koja je vjerovatno spala, ako je ubica - ili ubice - vukao žrtvu. Od trčanja ili bježanja patika neće da spadne, ali od vučenja hoće. Zatim, tu je jakna koja je nađena u žbunju, što može da znači da je ona ostala tamo tokom vučenja kroz to žbunje - rekao je Radovanović.
Dodao je da, osim toga, nema uticajnih tragova i, što je najčudnije, nema bioloških tragova.

- U slučaju napada nepoznate osobe, usljed otpora koji je prirodan morao bi da ostane makar nekakav trag na njenom tijelu, na kosi, odjeći ili ispod njenih noktiju. Ovdje nema ničega. To govori ili da je ona ubijena od njoj poznatih osoba, ili osobe, ili da je napad došao iznenada i da je prvi udarac bio fatalan. I da je usljed njega dospjela u nesvjesno stanje - kaže kriminolog.

On ističe i da način izvršenja ubistva govori o velikom emocionalnom naboju ubice.

Emotivni naboj može biti posljedica strašnog bijesa, ali može biti i ljubomora. Pod pretpostavkom da je mržnja ili bijes, to onda upućuje na porodicu, ili na kolege i poznanike iz estrade, ili sličnih krugova u kojima se kretala. Kada to kažem, ne mislim naravno ni na koga konkretno, nego na neke koje je na bilo koji način uvrijedila ili ugrozila - kaže Radovanović.
Radovanović dodaje da, ako je ljubomora u pitanju, onda to može da uputi prije svega na nekog muškarca koji je zaljubljen u nju, koga ona poznaje, ali i ne mora da ga poznaje.

- U ovom slučaju može da se radi o specifičnom vidu ubistva, za koji bih rekao da je najvjerovatniji. Radi se o erotomaniji, o čovjeku koji je zaljubljen u nju. On to ne pokazuje, ali non-stop prati žrtvu, pati za njom, vjeruje da je ona zaljubljena u njega ali da ne smije da mu to pokaže, jer ima dečka, ili u ovom slučaju muža i djecu - kaže kriminolog.
To je, kako navodi, prva faza nade, a zatim dolazi faza kada on saznaje da nije predmet ljubavi.

- Ne govorim o ovom konkretnom slučaju, naravno, ali to jeste mehanizam - kada mu žrtva stavlja na neki način do znanja da nije zainteresirana. Onda dolazi treća faza, faza napada, kad on napada nezaustavljivo, i to se gotovo ne može spriječiti. On će vrlo pametno da planira i da izvrši ubistvo. Meni ovaj slučaj liči na erotomaniju - rekao je Radovanović.
IZVOR:(Kurir/Express)

UKOLIKO GLEDATE OVU VIJEST PODJELITE !