Popović se skoro tri godine na sudu u Hrvatskoj bori sa Severinom za zajedničko starateljstvo nad djetetom. Uprkos nesuglasicama, srpski kralj bakra redovno viđa sina, iako su mediji pisali suprotno.

- Kada me novinari zovu za komentar, obično mi kažu da su dobili neku informaciju iz izvora bliskog pjevačici, znači od pjevačice. Gospođa namjerno opstruira moje viđanje sa djetetom. Evo, konkretno imam primjer. Trebalo je da letim za Ameriku gdje imam neodložnih obaveza, taj moj termin boravka u Americi se poklapa sa terminom viđanja mog djeteta koje imam po sudskoj presudi. Zamolio sam gospođu da promijeni termin dan ranije ili kasnije, ona je to odbila. Obrazloženje je uvijek isto - da imaju već zakazane aktivnosti - kaže Popović i potvrđuje da je podnio tužbu i protiv Igora Kojića:

- Da, ja ću da koristim sve svoje zakonske načine da zaštitim privatnost djeteta. Želim da moje dijete odrasta sretno kao i sva druga djeca i prije svega da bude anonimno tako da, ako treba, podnijeću još 100 tužbi, ako je cilj tih tužbi da se zaštiti privatnost mog sina.
IZVOR:(Alo!/Express)