17. tra 2016.

Oglasio se Bosanac: Nek' Saša pusti autentičan snimak, a ja nisam nasilnik pa da se tučem!
Nije baš sve med i mlijeko u muzici, pa tako i na estradnom poligonu bilo da je riječ o koncertima, nastupima, druženjima pa i rijalitijima muzičkog karaktera. Nekada to budu i "gorči" momenti nego li budu prikazani, ali to kao ne treba gledateljstvo da zna, što će reći od prikazanog treba sve da bude glamur i veselje. No, ipak te tarapane nisu rijetke.

Verbalni sukob
Ovoga puta od incidenta koji je izbio između Šabana Šaulića i Dragana Stojkovića Bosanca u vrijeme žririranja na "Zvezdama Granda" napravila se medijska priča, baš za pažnju, priča od koje se stvorila senzacija. Da bismo upotpunili naše riječi kazat ćemo tek toliko da se u vrijeme ocjenjivanja kandidata u jednom trenu Dragan i Šaban nisu slagali u svojim mišljenjima oko dvije kandidatkinje. Jedna je bila iz Banovića, a druga iz Pariza.

Djevojci Marijani Katić koja nam je još poznata iz prošlogodišnjeg takmičenja jedne prilike je Snežana Đurišić kazala da je susreće na svadbama te da bi trebala manje da pjeva po takvim veseljima da bi sačuvala glas. Automatski je došla potvrda da je itekako poznata nekim članovima žirija. U spornom slučaju je Šaban Šaulić dao potporu Marijaninom pjevanju, dok takvog mišljenja Bosanac nije bio. Takmičarka Katić je pjevala Ildinu pjesmu, Šabanu se to kao dopalo, a Draganu ne.


Došlo je do verbalnog nadmetanja, a i sukoba može se reći. Taj incident Dragan nije htio da podupire pa je nakon izricanja suda o interperatciji takmičarke okrenuo leđa Šabanu iz kojeg je izlazila bura psovki i uvredljivih rečenica upućenih bBosancu. Neki od očevidaca sa kojima smo kontaktirali kazali su da nisu mogli zamisliti da pjevač kakav je Šaban može da izusti a ne da izrekne sve što je tog trena kazao. Neki su čak podcrtavali da je došlo do fizičkog obračuna, pa tako srbijanski mediji kazuju svako šta mu padne napamet.

Jedni kažu da je Šaban napao Bosanca a ovaj da ga je udario fasciklom, pa mu je kasnije kao pozlilo. S druge strane, tvrde da  Šaban ne može da pređe preko skandala jer mu kao članovi žirija ne ukazuju dovoljno poštovanja kao i njegovom sudu. Treći opet donose naslove kako Šaban napušta Grand zbog Dragana koji je bojkotovao Ildinu pjesmu na takmičenju. Napao sam bosanca zbog Ilde, kazao je Šaban i dodao da je nasrnuo na njega.
Kada bi pravili presjek svih ovih priča i izjava stiče se dojam da je Šabana naprosto pojela sujeta. Nije u pitanju verbalni sukob dva stručnjaka, to je sukob između pjesme i kandidata i intrepretacije. A ovoga puta Stojković je ocjenjivao interpretaciju kandidata, što Šabanu očito nije išlo u prilog.

Bosanac je u toku pomenutog incidenta napustio studio, a Šabanu se u svoj njegovoj agresivnosti poljuljao zdravstveni bilten pa mu je kažu pozlilo. Sve se dobro završilo, no ostaje jedno veliko pitanje na koje niko ne daje odgovor.
Šaban tvrdi da je bolestan i da ima aunerizmu za koju je nerviranje i svaki vid uzbuđenja fatalan, a takvih trenutaka je u posljednjih nekoliko godina Šaban itekako sam sebi priredio. Svi ti snimci i natpisi vezane za njegove preljube, pa i najsvježiji momenat kada je u jednom rijalitiju takmičarka Ajfon kazala kako je skupljala djevojke i dovela ih kod Šabana u Krčevin. Kako će tek sada da mu pozli? Na Šabanovo mjesto u žiriju sjest će Aca Lukas.


O svemu ovome Saša Popović vrlo šturo daje izjavu kazavši da želi da ispoštuje svoje saradnike. Ovoga puta se Šaban žalio da se ne osjeća dobro, no mi bismo rekli ipak da je Sale ovoga puta bio na strani Bosanca jer mu je njegov boravak u Grandovim zvijezdama značajniji. A i što ne bi kada Bosanac uživa ugled ne samo kao vrstan muzički stvaralac i instrumentalista, nego čovjek koji u karijeri i privatnom životu nije muljao ni prodavao maglu, što bi rekli i narodu.

Imali smo privilegiju da samo mi dobijemo Bosanca koji nam je rekao vrlo kratko da se odazvao Sarajevo.
- Do verbalne prepirke između mene i Šabana jeste bilo, do tuče ne. Bilo je i neprijatnih riječi sa Šabanove strane, a ja nisam nikakav tabadžija niti nasilnik da se tučem, ja sam umjetnik. Najbolji odgovor dobili biste se ako bi Saša pustio integralni snimak, tada biste  sve sami zaključili - kazao je Dragan dodavši još jednom da insistira i dalje da se reprodukuje autentičan snimak.    
Sklisko tlo 

Na kraju bi dodali još da su mediji žilavi, ali da u panici staju i na sklisko tlo jer se desilo bezbroj izjava koje su kontradiktorne bar sa Šabanove strane jer njega je, po svemu sudeći, zarobila greška pa je stao u situaciju vlastite nemoći jer je povlačio pogrešne poteze svojim izjavama. To je vjerovatno razlog što se povukao. Očito da je ovoga puta bio i gorči momenat nego što je prikazano, što će reći da gledateljstvo ne treba sve da zna i da treba udovoljiti ukusima masa. IZVOR:expressmag.ba

UKOLIKO GLEDATE OVU VIJEST PODJELITE !