6. svi 2016.

Po prvi put o ovome: Ceca progovorila o svojim zatvorskim danima sa nanogicom!


Kretanje mi je bilo ograničeno na minimum. Tačno je da nisam mogla da uđem u kuhinju, da ispratim goste, da idem u bilo koju sobu osim u dnevnu, a do kreveta sam hodala ravnom linijom, priča Ceca Ražnatović.

Dok sam nosila nanogicu, kretanje u kući mi je bilo izuzetno ograničeno. Tačno je to što ste saznali, da nisam mogla da uđem u kuhinju, da ispratim goste, da idem u bilo koju sobu osim u dnevnu, a do kreveta sam morala da hodam ravnom linijom, kaže Svetlana Ceca Ražnatović za Informer, prvi put govoreći u javnosti o svojim “zatvorskim“ danima u kući, uz elektronski nadzor.

Laži u medijima

Ceca ističe da je bila “zakinuta“ i za neke privilegije kućnog zatvora koje joj po zakonu sljeduju, za razliku od mnogih koji su u tim privilegijama uživali.

– Za to vrijeme u medijima su izlazili naučnofantastični tekstovi o mom kućnom zatvoru – kazala je Ceca, verovatno aludirajući na seriju napisa u novinama da se brčkala u bazenu koji ima u kući, iako nanogica tu nije imala signal, zatim da pravi žurke u klubu za proslave, u bivšoj poslastičarnici “Ari“, da joj dolaze crnci da je masiraju na bazenu…

Svi gosti su za slavu morali da budu u dnevnoj sobi jer Ceca nije smjela da mrdne iz te prostorije, a na istom mjestu je bila i za Novu godinu, sa djecom.

– Moja sestra Lidija i ja nismo imali brojne pogodnosti koje su nam po zakonu sljedovale. Naše kretanje je bilo ograničeno na krajnji minimum, što apsolutno nije bilo u skladu sa zakonom. Lidija je, kako su nam advokati objasnili, imala pravo da zbog sina Viktora, koji je tad imao dvije godina, boravi van kuće dva sata dnevno, ali to su joj uskratili. I nije istina da smo bili privilegovani u odnosu na ostale ljude koji su bili u kućnom pritvoru. Čak je nama, za razliku od njih, bilo onemogućeno i ono na šta smo imali pravo po zakonu – istakla je Ceca.

Priznala krivicu

Podsjetimo, Ceca je u aprilu 2011. postigla sporazum sa Višim tužilaštvom kojim je priznala da je protivpravno prisvajala novac od transfera fudbalera FK “Obilić“ u inostrane klubove.

Zauzvrat je dobila kaznu od godinu dana kućnog zatvora, koji je izdržala u svojoj vili u Ulici Ljutice Bogdana na Dedinju.

Osim kućnog zatvora, ona je platila i kaznu od 1,5 miliona eura.

Ceci je nanogica stavljena 22. juna 2011. i u kućnom zatvoru je provela osam mjeseci jer joj je u kaznu uračunato vrijeme koje je prethodno provela u pritvoru u vrijeme trajanja “Sablje“, 2003. godine.

U istom postupku i njena sestra Lidija Ocokoljić osuđena je na šest mjeseci kućnog zatvora.
IZVOR:megavijesti.com